Facilitator

Wat is een facilitator?

Een facilitator is een begeleider, moderator of groepsmediator. Hij of zij heeft geen belang bij het resultaat, behalve het bereiken van uitvoerbare afspraken. Als het nodig is kan de facilitator de rol van scheidsrechter, adviseur, mediator, coach of counselor op zich nemen.

Een facilitator schept randvoorwaarden waardoor veranderingsprocessen op gang kunnen komen. Het is belangrijk dat de facilitator een sterk ontwikkelde intuïtie en empathisch vermogen heeft, om zo de beste resultaten te kunnen bereiken.

Het doel van een facilitator

Het doel van een facilitator is het laten samenwerken van mensen in het hier en nu. De deelnemers en het beoogde resultaat worden hierbij centraal gesteld. Omdat de facilitator een neutrale rol heeft en niet boven of onder de deelnemers staat, verdient deze zich al in één vergadering terug.

Een facilitator wordt ook wel eens vergeleken met een vroedvrouw, omdat deze ook een belangrijke rol vervult bij het tot stand brengen van een eindresultaat, maar niet verantwoordelijk is voor het concrete resultaat.

SSMG levert professionele facilitators die ervaring hebben met het creëren van een omgeving waar deelnemers optimaal kunnen participeren en creatief kunnen denken.

Ook hebben de facilitators van SSMG ervaring met het geven van bijeenkomsten in de vorm van workshops die de betrokkenheid en acceptatie verhogen. Hiermee wordt dan ook het resultaat verbeterd.

De voordelen van onze facilitators op een rijtje:

  • Neutrale buitenstaander
  • Ruime ervaring
  • Gericht op het proces
  • Vormen van nieuwe ideeën
  • Maken van plannen
  • Vinden van oplossingen
  • Nemen van besluiten

 

Werkwijze

Flow-chart gemaakt door Yvonne Lemmens

door Yvonne Lemmens

 

Samen de sleutel vinden naar succes?

Neem contact met ons op om nader kennis te maken. Wij bespreken uw vraagstuk dan tijdens een vrijblijvend intake gesprek, waarna we u een passend voorstel doen.

Deel dit:
Facilitator
5 (100%) 1 vote